petak, 11. siječnja 2019.

Kokos sape

Meke i ukusne sapice ukras su svakog stola.Ove godine sam ih pravila za Bozic i bas kasnim sa pisanjem recepta.Vrlo je jednostavan recept i ne trebaju vam neki posebni sastojci.Tako da ne duzim,evo spiska sa sastojcima.





  Sastojci:-100 gr kokosa
                -2 jaja
                -200 gr secera
                -250 gr putera
                -500 gr belog glatkog brasna tip 400
                -1 prasak za pecivo
                -po potrebi malo mleka
                -po zelji secer u prahu



          Modlice za sape tanko namazite puterom(mozete cetkicom skidati putar sa papira kojim je omotan i cetkicom dobro predjite modlice) i pobrasnite,pa otresite visak brasna.
    Pomesajte suve sastojke,dodajte putar i utrljajte dobro tako da vam sve bude grudvicasto,dodajte i jaja i mesite.Po potrebi dodajte malo mleka i formirajte loptu.Otkidajte komadice testa i stavljajte u modlice tako da budu 2/3 pune.Ne treba ih prepuniti jer svakako narastu dok se ispeku.Stavite u tepsiju i zatim u rernu koju ste prethodno ugrejali na 200 C.Kad stavite smanjite na 180 C.Peku se oko 15 min. zavisi od rerne.Treba da ostanu sto svetliji,znaci da cim krenu da rumene-gotovo je.
Istresajte ih iz modlica dok su jos topli,ali sve radite pazljivo.Obicno se posluzim sa kuhinjskom stipaljkom.Po zelji uvaljajte u secer u prahu ili samo odozgo pospite secer ,najbolje kroz malu cediljku.Uzivajte!





Nema komentara:

Objavi komentar