Svi mi ponekad volimo da napravimo desert koji se brzo i lako sprema.Ovaj je posebno dobar za letnje vrucine jer se ne pali rerna,ali i kad se u stisci sa vremenom -treba vam samo nekih pola sata za ovu poslasticu.Voce moze da bude i po vasoj zelji,mada je po mom ukusu lepo da bude neka kiselkasta varijanta da bi dala laku i svezu notu celom desertu.
Sastojci:-oko 250 gr petit keksa(ovo zavisi od velicine tepsije koju cete koristiti)
-malo mleka da namocite keks
-500 gr mascarpone sira
-sok i korica jednog limuna
-100 gr praska za slag(ili 2 kesice slaga)
-200 gr secera u prahu
-2 kesice zelatina od po 10 gr
-oko 300 gr voca
-pola dcl vode za voce,moze i sok iz kompota
Sipajte malo mleka u tanjir i umacite keks i slazite u tepsiju .Koristila sam tepsiju dimenzija 32x 23. Umutite kesicu zelatina sa 4 kasike vode.Tako uradite posebno i sa drugom kesicom.U drugu vecu posudu umutite secer,sir,limunov sok i koricu.Posebno umutite slag sa 1 dcl hladne vode i ostavite u frizider.Voce kratko zagrejte sa vodom.Koristila sam miks voca-maline,visnje,kupine borovnice.Sve kratko dok je jos toplo izblendajte,prespite u drugu posudu i u toplo dodajte jedan umuceni zelatin i sve lepo izmesajte.Drugu posudicu sa zelatinom sam vrlo kratko ubacila u mikrovalnu i odmah dodala u sir Sve sjedinite i dodajte slag,a mikser neka vam bude na najslabijoj brzini.Sad dodajte i voce.Bitno je da sve brzo radite od momenta kada zelatin dodajete u obe smese.Sipajte u tepsiju i poravnajte.Prekrijte drugim redom keksa koji ste isto namocili u mleku.Neka se dobro ohladi i stegne preko noci u frizideru.Uzivajte!
Sastojci:-oko 250 gr petit keksa(ovo zavisi od velicine tepsije koju cete koristiti)
-malo mleka da namocite keks
-500 gr mascarpone sira
-sok i korica jednog limuna
-100 gr praska za slag(ili 2 kesice slaga)
-200 gr secera u prahu
-2 kesice zelatina od po 10 gr
-oko 300 gr voca
-pola dcl vode za voce,moze i sok iz kompota
Sipajte malo mleka u tanjir i umacite keks i slazite u tepsiju .Koristila sam tepsiju dimenzija 32x 23. Umutite kesicu zelatina sa 4 kasike vode.Tako uradite posebno i sa drugom kesicom.U drugu vecu posudu umutite secer,sir,limunov sok i koricu.Posebno umutite slag sa 1 dcl hladne vode i ostavite u frizider.Voce kratko zagrejte sa vodom.Koristila sam miks voca-maline,visnje,kupine borovnice.Sve kratko dok je jos toplo izblendajte,prespite u drugu posudu i u toplo dodajte jedan umuceni zelatin i sve lepo izmesajte.Drugu posudicu sa zelatinom sam vrlo kratko ubacila u mikrovalnu i odmah dodala u sir Sve sjedinite i dodajte slag,a mikser neka vam bude na najslabijoj brzini.Sad dodajte i voce.Bitno je da sve brzo radite od momenta kada zelatin dodajete u obe smese.Sipajte u tepsiju i poravnajte.Prekrijte drugim redom keksa koji ste isto namocili u mleku.Neka se dobro ohladi i stegne preko noci u frizideru.Uzivajte!
Post, Banner Anforderung
OdgovoriIzbrišiHallo ,
Wir suchen für Bloggerinnen mit einen einzigartigen Geschmack wie Sie, um eine kooperative Geschäftsbeziehung aufzubauen. Miaberlin.de spezialisiert in maßgeschneiderte Abendkleider, Brautkleider, und Kleider für besondere Anlässe. Wir hätten gern wenn Sie für uns ein Post schreiben und uns ein Banner geben könnten. Wenn Sie interessiert sind kontaktieren Sie uns an social@miaberlin.de (Wir werden Ihnen die Details schicken).
Wir freuen uns von Ihnen zu hören.