Kad je sezona tikvica u jeku,kad smo vec napravili gomilu
pita,cuspajza od tikvica,pravili ih na mnogo raznih nacina jer su stvarno
neiscrpan izvor ideja,ja sam ih napravila i na ovaj nacin.
Sastojci:-1 veca tikvica,oko pola kg kad se
oguli
-1
jogurt
-3
vrhom pune kasike svezeg sira
-3-4
jaja
-oko
150 gr brasna
-sol
-ulje
-oko
trecina kesice praska za pecivo
-sir
trapist za posuti odozgo
Tikvice se naribaju i posole pa nek malo odstoje,zatim ih
ocediti od vode.Umutiti jaja,svezi sir,dodati tikvice,jogurt,jos malo
soli(pazljivo jer su tikvice vec posoljene)i prasak za pecivo promesan sa
brasnom.Kolicinu brasna stimajte sami jer je i kolicina vode koju su tikvice
pustile razlicita.Dodajte i par kasika ulja.Sve lepo sjediniti i sipati u veci
pleh da bude sto tanje jer se lepse ispece.Odozgo posuti naribanim trapistom
ili nekim drugim tvrdim sirom.Ispeci da porumeni,oko pola sata na 200 C.Malo
prohladiti,iseci pa posluziti sa jogurtom ili pivom.
http://www.coolinarika.com/recept/tikvice-u-tepsiji/
http://www.coolinarika.com/recept/tikvice-u-tepsiji/
Znam koliko je dobra ova pita.Prijatno!!
OdgovoriIzbriši