nedjelja, 30. prosinca 2012.

Badem stanglice

Ove lepe stanglice se vrlo brzo prave,ukusne su i mogu cak i da se dekorisu sa glazurom od tamne ili bele cokolade.Ovaj put sam ih pravila bez jer sam bila u zurbi,a i bilo je jos dosta kolaca na tacni.Ako nemate bademe mozete ih naravno zameniti sa orasima ili lesnicima,to nije problem,bice i dalje ukusne.
   
                      


2 manje soljice mleka
150 gr margarina
250 gr secera
2 stangle cokolade za kuvanje
250 gr mlevenog petit keksa
100 gr krupnije seckanih bademe(moze i orasa,lesnika..)
1 vanilin secer
1 velika kasika ruma
2 velika lista oblatni

    Lagano prokuvati mleko,margarin i sece,dodati cokoladu pa kad se polako otopi dodati u vruce keks,
bademe,vanilin secer i rum.Kad se sve lagano prohladi filovati izmedju dva lista oblatne,poravnati i
pritisnuti necim teskim da odstoji bar preko noci.Vrlo su lepe i kao samostalna poslastica,ali i da upotpuni neku praznicnu tacnu.Uzivajte ! 

Nema komentara:

Objavi komentar