Sastojci:
za kore:-450 gr brasna
-180 gr margarina
-180 gr secera
-2 cela jaja
-prasak za pecivo
-1.5 dcl mleka(mozda malo manje- vise,zavisi od brasna)
U suve sastojke utrljati margarin(moze i svinjsku mast),pa dodati jaja i pomalo mleko dok se sve lepo ne zamesi.Neka odmori pola sata.Podeliti testo na tri dela,pa razviti oklagijom i staviti na poledjinu okrenutog plehaTako sva tri dela..Pleh podmazite i pobrasnite ili stavite papir za pecenje.Peci 25-30 min na 180-200 C.Ohladiti.
za fil:-7 dcl mleka
-250 gr secera
-4 pune kasike ostrog brasna
-250 gr margarina
-sok 1 limuna
-1 puna kasika kakao praha
Zakuvati pola litre mleka i secer neka se lagano grije do vrenja.Brasno i 2 dcl mleka dobro izmesati i ukuvati u zavrelo mleko.Kad se zgusne skloniti sa vatre i ohladiti.U hladno dodati margarin koji ste prethodno izradili mikserom.Sve spojiti pa podeliti na dva dela.U jedan deo ide kakao,u drugi limunov sok.
Mozete staviti na hladjenje,a pre toga dok nije sasvim hladno isecite ostrim nozem gornji deo tj. glazuru da ne bi pucala posle.Ali ako imate tanak i ostar noz i ne treba.Uzivajte!
http://www.coolinarika.com/recept/913947/
http://www.coolinarika.com/recept/913947/
Nema komentara:
Objavi komentar