utorak, 5. srpnja 2022.

Krompir iz rerne

 Krompir je namirnica koja se kod nas,kao i kod vas verovatno, jede na mnogo nacina.Ali ponekad dosadi ,pa trazim neke nove nacine pripreme,da nam bude jos ukusnije i interesantnije.Ideju za ovako pripremljen krompir videla sam na internetu i odlucila da probam jer je vrlo jednostavan.Trebaju vam krompiri otprilike iste velicine,svejedno je da li su mali ili veliki ,bitno je da su podjednaki da se ravnomerno skuvaju.Prvo ih skuvamo,pa prebacimo u tepsiju,pritisnemo casom,zacinimo i ispecemo da budu krckavi.



   Sastojci .-krompir 750 gr (ovu kolicinu korigujte po vasim zeljama)

                 -beli luk 4-5 cenova

                 -4-5 kasika ulja

                 -sol

                 -suvi zacin 

                 -biber

                 -persunov list

                 -po zelji mlevena paprika



Krompir skuvajte u slanoj vodi sa ljuskom,ne treba da se guli,samo ga dobro operite i skuvajte.Ocedite i neka se malo prohladi,taman toliko da napravite preliv.Pomesajte ulje,seckani beli luk i persinov list,sol,suvi zacin,biber i po zelji mlevenu papriku.Stavite papir u tepsiju,slozite krompir i svaki pritisnite dnom case dok ne pukne i malo se spljosti.Premazite prelivom,rernu zagrejte na 220 C i pecite 20-30 minuta da porumeni.Mozete posuti i tucanom feferonom ako volite ljuto.Sluzite uz bilo koje meso,ali meni se toliko dopada da bi se najela samo krompira.Uz malo kisele pavlake.Meni ovaj koji vidite na slici nije bas res,ali bilo je toliko vruce u stanu da sam kratko pekla.Probajte i vi,necete se pokajati.Uzivajte !




Nema komentara:

Objavi komentar