subota, 21. srpnja 2012.

Snicla s dinstanim povrcem i svezom salatom od kelerabe i krastavaca

Ovo bi bio moj prvi recept na blogu,trudicu se da ih bude jos,ali nekako mi je izbor pao bas na ovaj,mozda zato sto sam ga sama smisljala ,a ustvari nije tako tesko...
Potrebno je:
po osobi veca svinjska snicla(moze i krmenadla) ili dve manje,moze komada po zelji :)
za prilog:-veca glavica seckanog crvenog luka
             -dva cena belog luka
             -dva krompira isecena na cetvrtine
             -jedna veca mrkva isecena na kriske
             -seceni persunov list
             -kasicica senfa
             - kasika kisele pavlake
             -biber
             -sol
             -ulje
za salatu -dva nasecena krastavca
             -vece parce sveze i na rende naribane kelerabe
             -jogurt
            -po zelji,sol,sirce ulje

Meso posolite,pobiberite i pecite na zagrejanom ulju po 6-7 minuta sa obe strane pa izvadite na stranu.Na istom ulju stavite da se dinsta luk isecen na rebarca,pa ge przite par minuta i mesajte,dodajte krompir i mrkvu i opet promesajte,posolite i pobiberite i moze se dodati pomalo vode.Vratite nazad meso i smanjite vatru pa neka lagano krcka.Dodajte pred kraj beli luk,persunov list ,senf i pavlaku.Mozete izvaditi meso da se bolje promesa povrce.Proverite da li je dobro zacinjeno.Salata je jednostavna:pomesajte secene krastavce,rendanu kelerabu(ko voli moze da se doda i sveza babura) sa jogurtom i po zelji posolite i dodajte ulje i sirce.Sve lepo slozite na tanjur i ukrasite persunovim listom.Uzivajte uz casu piva.
http://www.coolinarika.com/preview/recept/snicla-sa-dinstanim-povrcem-i-svezom-salatom-od-kelerabe-i-krastavaca/

Nema komentara:

Objavi komentar