Oktobar je prelep mesec prepun boja i mirisa,pocetak jeseni koja je ove godine bila bas lepa i topla i jos pomalo traje.Mada se pomalo naziru sivi i kisoviti dani.Zato je vreme da se ogrejemo nekom corbom.Mi smo ogrejali i dusu i telo finom corbicom od muskatne tikve.Nije teska za pripremu-povrce se prodinsta,sve se usitni stapnim mikserom i lepo zacini po zelji.I onda se uziva.Napravila sam i krutone koji su gotovi cas posla-seckani tost,malo ulja,soli,bibera i ovaj puta stavila sam brusketa mesavinu zacina.Mozete staviti i beli luk u granulama,origano,persunov list,mirodjiju bice odlicno.
Sastojci:-1 glavica crvenog luka(oko 50-60 gr)
-1-2 cena belog luka
-1 mrkva
-1 krompir
-muskatna tikva 600-650 gr
-1 kasika putera ili malo ulja
-sol 1-2 kasicice
-suvi zacin 1 kasicica
-biber po zelji
-na vrh noza mlevene ljute paprike
Na puteru prodinstajte seckani crveni i beli luk.Kada malo pozute dodajte ostalo povrce-oprano i naseckano na manje komade.Proprzite jos malo.Kada ispari tecnost koju je pustilo dodajte vode da bude oko dva prsta iznad povrca,dodajte i zacine i kuvajte.Probajte viljuskom tikvu da li je skuvana.Usitnite stapnim mikserom povrce.Mozete i ostaviti malo povrca u manjim komadicima ili krace blendati.Neka jos samo kratko zavri-probajte i dodajte jo zacina ako treba.Sluzite sa kiselom pavlakom,krutonima i pospite malo seckane golice.Mozete po zelji staviti i oko 1 dcl neutralne pavlake za kuvanje-cim izblendate i vratite nazad da jos malko zavri-stavite pavlaku za kuvanje.
Krutoni-2-3 kriske tost hleba pospite sa malo ulja.Mozete koristiti i suncokretovo,maslinovo,bundevino ulje.Dodajte malo soli,bibera,suvog zacina ili nesto sto vi volite.Przite na tavi celo vreme mesajuci.Sluzite uz supe ,corbe a moze i uz obrok salate.Ako vam preostane odlicno je kao grickalica uz tv.Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar