petak, 7. studenoga 2025.

Slane palacinke punjene sirom i sunkom



  

 Kod mene se palacinke vrlo rado jedu.Obozavaju.Moze slane,slatke,punjene,prazne,pohovane,prelivene,zapecene.Kao naravno i u vecini nasih domova.Cesto ih pravim tako da budu rucak-slane uz neku salatu,a slatke obicno budu zalivene i zapecene u rerni.Ove su jako jednostavne,mozete izabrati i neko drugo punjenje,a ja sam se odlucila za ovo jer sam nesto slicno videla na Tik toku pa me podsetilo da ih neko vreme nisam pravila.A promena uvek dobro dodje,posebno na trpezi.Trebace vam,naravno,palacinke-onoliko komada koliko zelite.Mi smo imali 8 palacinki i muz i ja smo imali dva dana rucak-naravno uz supicu i salatu.Malo pavlake da namazete palacinke,posle sunka,tost sunka i sir.Zamotate,slozite u pleh ili vatrostalnu posudu,prelijete pavlakom i zapecete.


    Sastojci:-8 palacinki(moze i vise-manje koliko vi zelite)

                  -pola case kisele pavlake

                  -8 snita tanko secene sunke

                  -8 snita tost sunke

                  -8 kasika naribanog sira po zelji,ja sam koristila gaudu

   za preliv:-250 ml pavlake za kuhanje

                   -2 jaja

                   -3-4 kasike naribanog sira

                   -1 dcl mleka

                   -malo soli

          i jos:-malo putera i prezle











  Palacinke ispecite kako ih inace radite,sve su dobre.Ne koristim neki recept na meru,oduvek ih pravim otprilike.Stavite palacinku,namazite kasicicu kisele pavlake,stavite sunku,pa tost sunku,zatim sir.Savijte palacinku kao na slikama.Namazite posudu puterom i pospite sa malo prezle.Slozite palacinke u posudu.Napravite preliv-samo izmesajte dobro sve sastojke.Sipajte preliv preko palacinki.Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200C.Pecite 25-30 minuta.Cim se stvori korica namazite odozgo sa malo putera.Kada se lepo zarumeni-gotovo je.Sluzite kao dorucak-rucak-veceru,sve po vasoj zelji.Moze uz salate,jogurt,cak i uz casu piva.Sve sto vi volite.Uzivajte!






           

Nema komentara:

Objavi komentar