Posto nam je kraj maja-pocetak juna rezervisam za mirisnu zovu ja sam resila da isprobam jedan recept.Pronasla sam ga na Tik toku,dopao mi se na prvu i posto se brzo i lako pravi naravno da sam ga isprobala.Bice vam potrebni cvetovi zove,sok od jabuke,limun i zelir secer.Rezultat me odusevio jer je savrseno aromatican,posebno kada se posluzi hladan.Da ne duljim -pisem recept.
Sastojci-20-25 cvetova zove
-1 veci limun
-7.5 dcl bistrog soka od jabuke (tetrapak)
-2.5 dcl vode
-pola kg zelir secera 2:1
Cvetove zove staviti u cediljku i lagano oprati.Stavite ih u vecu teglu.Dodati seceni limun.Sipati sok i vodu,zatvoriti teglu i dobro promuckati.Ostaviti da odstoji 24 sata,ali povremeno sve promuckajte.Procediti.Dodati u serpu i pola kg zelir secera.Kuvajte po uputama koje imate(ja sam kuvala 10 minuta vise).Neka lagano vri,a vi celo vreme skidajte penu.Zagrejte teglice,pa vruc zele oprezno sipajte.Zavrnite cep i okrenite da cep bude dole.Neka tako ostane par minuta.Lepo je kad se posluzi hladno,mada ni sobne temperature uopste nije lose.Vise je konzistencije kao zele,mada moze lepo da se namaze i kao marmelada.Vrlo je aromatican,Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar