Sastojci: za biskvit:-4 jaja
-25 kasika secera (toliko pise u receptu koji sam dobila,ja stavim 20 kasika)
-25 kasika ulja
-25 kasika mleka
-25 kasika brasna
-prasak za pecivo
za fil:-2 dcl vode
-10 kasika secera
-1 veca smrznuta narandza (pre smrzavanja dobro je operite)
-4 kasike pekmeza od kajsije
-izmrvljeni okrajci biskvita
za glazuru:-100 gr cokolade za kuvanje
-2 kasike ulja
Umutiti 4 zumanca sa secerom.Dodajte ulje,brasno,mleko i prasak za pecivo i izmiksajte.Posebno umutite sneg od 4 belanca i polako umesajte u smesu od secera spatulom,ne mikserom.Pripremite pleh i podmazite ga i pobrasnite ili stavite papir za pecenje.Uspite smesu i pecite oko 30-35 minuta na 200 C.Ohladite i odrezite krajeve i izmrvite ih u neku vecu posudu..Ako je kolac sa gornje strane neravann-malo odsecite,poravnajte i ubacite i to u posudu.Prokuvajte secer i vodu pa prelijte preko usitnjenog biskvita i promesajte.Naribajte narandzu dok je jos smrznuta i dodajte u fil.kao i pekmez.Sve dobro izmesajte i namazite na kolac.Za glazuru-otopite cokoladu i ulje na pari i namazite na hladan kolac.Meni je ovaj put malo losije ispala glazura,plus je slikano cim se izvadio kolac iz frizidera ,pa je glazura zarosila :) .Ali bilo je bas ukusno,iako slike nisu bas najbolje ispale.Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar