Ovaj sos od sampinjona je nesto sto najcesce pravim kada su gljive u pitanju.Pravi se brzo i jednostavno,a jako je ukusno.Sluzi se uz meso,a moze i uz parce domaceg prepecenog hleba koji ste zamastili sa puterom ili kajmakom.Dok se dinsta ne dodajem vodu jer sampinjoni brzo puste tecnost ,pa se zapravo prodinstaju u sopstvenom soku.Dodam beli luk,posolim,pobiberim i pred kraj pavlaku za kuvanje da jos malo prokrcka i seckani persunov list.Moze i malo senfa i mlevene crvene paprike-ako volite.
Sastojci.-400 gr sampinjona
-3 cena belog luka
-kasika putera
-soli i bibera po ukusu
-supena kasika seckanog persunovog lista
-1,5 dcl pavlake za kuvanje (moze i kisela pavlaka)
-po zelji malo senfa i mlevene crvene paprike-moze i ljute
Sampinjoni neka budu cisti.Ja ih ne perem nego ih obrisem salvetom da ostanu lepe boje.Naseckajte ih na listice.Na puteru proprzite seckani beli luk i dodajte sampinjone,posolite,promesajte i poklopite-tako ce brzo pustit vodu.Neka krckaju 10-15 minuta,pa pobiberite,dodajte pavlaku i persin ,po zelji senf i mlevenu papriku i neka sve skupa prokrcka jos par minuta.Servirajte toplo i uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar