subota, 23. srpnja 2022.

Sos od sampinjona

  Ovaj sos od sampinjona je nesto sto najcesce pravim kada su gljive u pitanju.Pravi se brzo i jednostavno,a jako je ukusno.Sluzi se uz meso,a moze i uz parce domaceg prepecenog hleba koji ste zamastili sa puterom ili kajmakom.Dok se dinsta ne dodajem vodu jer sampinjoni brzo puste tecnost ,pa se zapravo prodinstaju u sopstvenom soku.Dodam beli luk,posolim,pobiberim i pred kraj pavlaku za kuvanje da jos malo prokrcka i seckani persunov list.Moze i malo senfa i mlevene crvene paprike-ako volite.



 Sastojci.-400 gr sampinjona

              -3 cena belog luka

              -kasika putera

              -soli i bibera po ukusu

              -supena kasika seckanog persunovog lista

              -1,5 dcl  pavlake za kuvanje (moze i kisela pavlaka)

              -po zelji malo senfa i mlevene crvene paprike-moze i ljute





   Sampinjoni neka budu cisti.Ja ih ne perem nego ih obrisem salvetom da ostanu lepe boje.Naseckajte ih na listice.Na puteru proprzite seckani beli luk i dodajte sampinjone,posolite,promesajte i poklopite-tako ce brzo pustit vodu.Neka krckaju 10-15 minuta,pa pobiberite,dodajte pavlaku i persin ,po zelji senf i mlevenu papriku i neka sve skupa prokrcka jos par minuta.Servirajte toplo i uzivajte!



               

Nema komentara:

Objavi komentar