Ne znam kako drugacije ovo mogla nazvati osim salata.Mada moze i samostalno da se jede kao obrok,a moze i kao prilog uz neko meso.Najbolje je koristiti skoljkice,puzice,makarone da se lepo uvuce majonez ili pavlaka -zavisi sta koristite.Pronasla sam u jednoj radnji testeninu slicnu tockicima i bila je odlicna.Varijanti ima bezbroj,mozete dodavati sastojke po svojim zeljama,sve zavisi od ukusa.Moji ukucani vole ovu varijantu sa kiselim krastavcicima i kukuruzom.U laksoj varijanti mozete staviti i nemasnu kiselu pavlaku,a ja najcesce stavljam majonezu.Brzo se pravi ,a jos brze pojede.Meni je odlicna stvar sto kad imate neku proslavu,goste i sl. moze dan pre da se napravi,samo se posle pospe sirom i persunovim listom.
Sastojci.-oko 300 gr testenine(najbolji su puzici,skoljkice da se fino sjedine sa majonezom)
-5-6 seckanih kiselih krastavaca
-4-5 supenih kasika kukuruza iz konzerve
-2 seckana kuvana jaja
-sol
-biber
-seckani persunov list
-oko 5 kasika majoneze(ili kisele pavlake)
-neki tvrdi sir po zelji(gauda,trapist ili sl.) toliko da naribate odozgo
Testeninu skuvajte al dente-da bude skuvana,ali ne mljackava,da se raspada.Najbolje je slediti uputstva sa kesice posto razni proizvodjaci-razna vremena kuvanja.Kod mene se to vec odavno radi odokativno,ali ipak da se napise i pocetnike u kuhinji.Testeninu isperite hladnom vodom.Neka se lepo ocedi.Dok jos nije sasvim hladna dodajte krastavce,kukuruz,jaja,posolite i pobiberite po ukusu.Dodajte i majonez ili pavlaku i pazljivo promesajte da se sve lepo sjedini.Stavite u frizider da se ohladi.Pred posluzivanje pospite sitno seckanim persunovim listom i naribanim sirom.
Nema komentara:
Objavi komentar