Ovaj recept za kiflice vec dugo koristim,posebno kada zelim da ih punim.Mogu da se peku i prazne,ali meni su nekako lepse punjene.Mozete ih puniti i slane i slatke,a ja sam ovaj puta izabrala pizza nadev.Malo kecapa,origana,sira,salame i kobasice.Ili se prepustite masti,pa izabetite neku vasu kombinaciju.Postupak je jednostavan-zamesite testo,neka odstoji bar sat vremena,razvaljajte i punite kiflice.Zatim treba da odstoje jos malo i premazite ih umucenim jajetom i ispecite.Za ove ukusne kiflice bice vam potrebni sledeci sastojci...
Sastojci:-1,1 kg mekog brasna
-1 svezi kvasac
-1 kasika secera
-3 kafene kasicice soli
-0,5 l toplog mleka
-1,5 dcl tople vode
-1,5 dcl ulja
-1 jaje za premazivanje
za nadev:-kecap
-origano
-neki tvrdi sir npr.gouda,trapist ili sl
-kobasica,salama,sunka-po zelji
-za posuti susam ili kim po zelji
U malo toplog mleka izmrvite kvasac i dodajte secer .Neka se napravi pena.U vecoj posudi pomesajte brasno i secer,pa dodajte narasli kvas,preostalo mleko i vodu.Dobro umesite rukama ili masinom.Na kraju dodajte ulje i mesite dok se ne upije i ne postane lepo i glatko.Pokrijte i ostavite na toplo mesto neka raste bar sat vremena.Pripremite nadev-samo naseckajte salamu ,sir i kobasicu na stapice ili kako vi zelite.Premesite testo i podelite ga na manje komadice.Velicinu sami odredite.Naravno veci komadi -vece kiflice,manji komadi-manje kiflice.Oblikujte loptice i razvucite oklagijom da bude ovalnog oblika Na jednu trecinu stavljajte punjenje-kecap,origano,salama sir.Suprotnu stranu udugacko isecita,pa krenite sa rolanjem od strane gde je nadev.Pazljivo urolajte i stavite u pleh koji ste ili podmazali i pobrasnili,a mozete staviti papir za pecenje.Neka odstoji sat vremena,pa premazite jajetom i pospite susamom ili kimom-sta vise volite.Pecite na 200 C oko 30 minuta.Vruce pospricajte sa malo vode i pokrijte cistom krpom i neka se tako ohlade.
Nema komentara:
Objavi komentar