Sezona paprika traje vec uveliko.Postoji toliko nacina da se paprika posluzi,bilo da je u raznim salatama,pecena,pohovana,punjena,kuvana...ni opisati se ne moze.Kod mene je ovaj put bila punjena sa feta sirom.Savrseno za tople dane-lepo i lagano jelo,sito taman koliko treba.Paprike operete,ocistite,napunite i ispecete.Toliko je lako. Pravila sam manju kolicinu,jer sam isti dan pravila isto paprike,ali punjene sa krompirom tako da je bilo za sve ukuse.
Sastojci:-4 paprike
-250 gr feta sira
-3 pune velike kasike kisele pavlake
-2 jajeta
-malo prezle
-pavlaka 1 casa
-sol po ukusu
-ulje za tepsiju
Paprike se operu i izdube,ocistite od semenki i zilica koliko mozete. Za punjenje samo dobro izgnjecite feta sir i pavlaku.Mozete puniti i zrnatim sirom ili bilo kojim drugim svezim varijantama.U zavisnosti od sira punjenje posolite ili nemojte uopste ako koristite feta sir-kao ja ovaj put.Napunite paprike sa filom.Uzmite varjacu sa okruglom drskom(onu najobicniju) i mozete njome malo pogurati fil jer su paprike krhke i lako puknu.Nemojte ih prepuniti.Tepsiju nauljiti i posuti prezlom.Sloziti paprike.Za preliv samo izmesajte jaja sa pavlakom,mozete dodati i cen belog luka i time prelijte papriku.Ako vam je slucajno ostalo fila umesajte i to.Pecite na 200 C oko pola sata ili dok paprike ne omeksaju i blago porumene.Mozete ih sluziti i tople i hladne.Mi ih jedemo sa hlebom i salatom,a moze da posluzi kao odlican prilog uz sve vrste mesa.Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar