Posto jako volimo hlebove,pogace i sve vrste peciva volim da isprobavam razna slana testa.Dodajem razne sastojke i onda cekam kritike ili pohvale svojih ukucana.Ova pogaca je vrlo brzo nestala sa stola,meni to znaci da su svi bili zadovoljni.Stavila sam uz redovne sastojke jos i dinstani luk,persinov list i seckani kopar/mirodjiju.Fino je mirisalo,bilo je meko i vazdusasto i verovatno nam se zato i dopalo.Nije komplicirano i bude brzo gotovo-probajte.
Sastojci:-500 gr mekog brasna
-1 kocka svezeg kvasca
-1 kasicica secera
-2 kasicice soli
-3 kasike ulja za przenje luka
-1 kasika seckanog persinovog lista
-1 kasicica seckane mirodjije
-1 dcl maslinovog ulja
-2 dcl tople vode
-3 manja crvena luka,sitno seckana.
Izmrvite u solju kvasac,dodajte secer i kasicicu brasna.Sipajte oko 1 dcl tople vode.Pomesajte u vecoj posudi brasno,sol,persinov list,mirodjiju.Luk isprzite na ulju da lepo omeksa.Ja sam koristila salote luk koji je malo ljutkast.Ovo mozete i ranije da uradite,pa dodajte u brasno.Kada je kvasac lepo narastao dodajte u brasno.Lagano mesite,dodajte i preostalu vodu,kao i ulje.Treba da mesite dok testo ne bude glatko i da osetite mekocu pod rukom.Pokrijte krpom i ostavite oko sat vremena da raste .Premesite sa malo brasna ako treba,bukvalno samo poprasite i prebacite u pleh koji ste podmazali i pobrasnili,a moze i papir za pecenje.Neka raste jos oko sat,sat i pol.Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C-Peci oko 30-35 min.Pred kraj malo smanjite temperaturu na 180 C ili stavite gore na hleb jos parce papira za pecenje.Izvadite iz rerne,poprskajte sa malo vode da "umijete "pogacu i umotajte u krpu i neka se tako hladi.Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar