Stranice

srijeda, 18. lipnja 2014.

Piletina sa cipetkama

    Ovo je recept za laganu corbicu od piletine sa testom koje treba sami da napravite.Recept je od mog muza,tacnije od moje svekrve.Jednostavno je i lako za pripremu,a idealna corbica za letnje dane,mada je pravim tokom cele godine jer je fina i krepka.


       
     Sastojci:-pile otprilike 1,5 kg(moze biti vece ili manje,to naravno zavisi od vasih zelja)
                  -2 glavice sitno seckanog crvenog luka
                  -3 kafene kasicice soli
                  -1 supena kasika seckanog persunovog lista
                  -1 supena kasika mlevene slatke paprike,moze i malo ljute
                  -po ukusu mlevenog bibera
                  -ulje za dinstanje luka
       za testo:-2 jaja
                   -malo soli
                   -oko 8-9 kasika belog mekog brasna

      U odgovarajucu serpu sipajte malo ulja pa dodajte luk da se dinsta.Kad luk zastakli dodajte meso koje ste prethodno isekli i oprali.Nalijte vodom,neka bude oko 3 prsta iznad mesa.Kad sve zavri oko pola sata stavite sol,persunov list,mozete i malo Vegete ili neki drugi zacin za jela.Meru za sol sam napisala kako ja pravim,ali vi solite kako vi volite.Neka sve krcka i kad je vrilo nekih 50-ak minuta dolijte po potrebi jos malo vode stavite cipetke i neka se kuvaju.Dodajte i biber i mlevenu slatku papriku,mozete i malo ljute.Sve se kuva jos nekih 15-20 minuta dok se testo lepo ne skuva i nabubri.Pre toga probajte i dodajte jos zacina ako treba.



       Testo-cipetke:U neku plasticnu posudicu razbijte jaja,posolite i umutite viljuskom.Dodajte polako brasno i mesajte.Kad bude tesko mesati viljuskom prebacite sve na dasku i mesite i dalje,dodavajuci brasno.Treba da bude dosta tvrdo.Kad je gotovo rastanjite rukom koliko mozete(moze i oklagijom,ali lepse je kad se sve odradi rukama) i otkidajte male komadice.Stavljajte ih na tacnu ili krpu da se malo prosuse.Ovako mozete zamesiti i vise,pa kad se dobro prosusi spremite u teglu ili kutiju.Mi ovu vrstu testa zovemo cipetke,neko kaze trganci.
  Uz ovo jelo moze i sezonska salata po zelji. 


Nema komentara:

Objavi komentar