nedjelja, 3. srpnja 2016.

Maline u casi

Maline jednostvno obozavam.U svim varijantama...sveze,smrznute za kolace,razne marmeladice,sokici,tortice.Mirisu bas prelepo,a sad im je sezona,pa iskoristite priliku dok ih ima.U ovom receptu sam koristila i cimet-odlicno je ispalo i imali smo jedan lep i mirisan desert za nedeljno poslepodne.Nadam se da cete se i vi sladiti.



   Sastojci:-za kremu od sira-500 gr krem sira(moze i obicni svezi sir,ali ga propasirajte)
                                             -100 gr secera(moze obicni,a moze i prah secer)
                                             -2 vanilin secera
                                             -kafena kasicica cimeta
                                             -kesica zelatina
                                             -4 kasike hladne vode
                                             -100 gr slag krema
                                             -2 dcl hladne kisele vode
               za krem od malina-500 gr malina
                                             -100 gr secera
                                             -kesica zelatina
                                             -4 kasike hladne vode
                                     i jos-par komada Oreo keksica ili neki drugi po zelji


  Prvo u solji pomesajte zelatin i vodu-trebace vam naravno dve solje jer su dva fila.Maline i secer  stavite u serpicu,izgnjecite ih viljuskom i stavite na ringlu na najslabiju temperaturu.Zatim umutite slag krem sa kiselom vodom.U drugu posudu stavite sir,secer,vanilu i cimeti dobro izmiksajte.Umesajte drvenom kasikom slag krem u sir.Zagrejte kratko jednu dozu zelatina u mikrovalnoj i polako umesajte u sir i izmiksajte.Stavite u frizider.U maline koje su tek zavrile dodajte zelatin i izmiksajte.Ja sam ih prvo prebacila u duboki plasticni bokal,pa tek onda kratko izmiksala-tako ce manje da sprica.Neka se blago prohladi.Keks izmrvite koliko mozete,ne smeta ako ima i krupnijih komada.
U case prvo sipajte deblji sloj kreme od sira.Malo kreme ostavite za ukrasavanje.Na sir stavite malo mrvljenog keksa.Gore sipajte kremicu od malina koja se ohladila,ali ne cekajte predugo dok zelatin nije poceo da se stvrdnjava.Kad ste sipali maline,ostavite da se sve ohladi ,pa tek onda ukrasite.Posto sam ja bila nestrpljiva i nisam cekala,krema od sira kojom sam ukrasila desert blago je upadala u maline.Gore mozete staviti bilo sta po zelji-cokoladu,jos slaga,samo pustite masti na volji.
Uzivajte.

Nema komentara:

Objavi komentar