Svi mi ponekad volimo da napravimo desert koji se brzo i lako sprema.Ovaj je posebno dobar za letnje vrucine jer se ne pali rerna,ali i kad se u stisci sa vremenom -treba vam samo nekih pola sata za ovu poslasticu.Voce moze da bude i po vasoj zelji,mada je po mom ukusu lepo da bude neka kiselkasta varijanta da bi dala laku i svezu notu celom desertu.
Sastojci:-oko 250 gr petit keksa(ovo zavisi od velicine tepsije koju cete koristiti)
-malo mleka da namocite keks
-500 gr mascarpone sira
-sok i korica jednog limuna
-100 gr praska za slag(ili 2 kesice slaga)
-200 gr secera u prahu
-2 kesice zelatina od po 10 gr
-oko 300 gr voca
-pola dcl vode za voce,moze i sok iz kompota
Sipajte malo mleka u tanjir i umacite keks i slazite u tepsiju .Koristila sam tepsiju dimenzija 32x 23. Umutite kesicu zelatina sa 4 kasike vode.Tako uradite posebno i sa drugom kesicom.U drugu vecu posudu umutite secer,sir,limunov sok i koricu.Posebno umutite slag sa 1 dcl hladne vode i ostavite u frizider.Voce kratko zagrejte sa vodom.Koristila sam miks voca-maline,visnje,kupine borovnice.Sve kratko dok je jos toplo izblendajte,prespite u drugu posudu i u toplo dodajte jedan umuceni zelatin i sve lepo izmesajte.Drugu posudicu sa zelatinom sam vrlo kratko ubacila u mikrovalnu i odmah dodala u sir Sve sjedinite i dodajte slag,a mikser neka vam bude na najslabijoj brzini.Sad dodajte i voce.Bitno je da sve brzo radite od momenta kada zelatin dodajete u obe smese.Sipajte u tepsiju i poravnajte.Prekrijte drugim redom keksa koji ste isto namocili u mleku.Neka se dobro ohladi i stegne preko noci u frizideru.Uzivajte!
Sastojci:-oko 250 gr petit keksa(ovo zavisi od velicine tepsije koju cete koristiti)
-malo mleka da namocite keks
-500 gr mascarpone sira
-sok i korica jednog limuna
-100 gr praska za slag(ili 2 kesice slaga)
-200 gr secera u prahu
-2 kesice zelatina od po 10 gr
-oko 300 gr voca
-pola dcl vode za voce,moze i sok iz kompota
Sipajte malo mleka u tanjir i umacite keks i slazite u tepsiju .Koristila sam tepsiju dimenzija 32x 23. Umutite kesicu zelatina sa 4 kasike vode.Tako uradite posebno i sa drugom kesicom.U drugu vecu posudu umutite secer,sir,limunov sok i koricu.Posebno umutite slag sa 1 dcl hladne vode i ostavite u frizider.Voce kratko zagrejte sa vodom.Koristila sam miks voca-maline,visnje,kupine borovnice.Sve kratko dok je jos toplo izblendajte,prespite u drugu posudu i u toplo dodajte jedan umuceni zelatin i sve lepo izmesajte.Drugu posudicu sa zelatinom sam vrlo kratko ubacila u mikrovalnu i odmah dodala u sir Sve sjedinite i dodajte slag,a mikser neka vam bude na najslabijoj brzini.Sad dodajte i voce.Bitno je da sve brzo radite od momenta kada zelatin dodajete u obe smese.Sipajte u tepsiju i poravnajte.Prekrijte drugim redom keksa koji ste isto namocili u mleku.Neka se dobro ohladi i stegne preko noci u frizideru.Uzivajte!